Cum să îți îmbunatățești memoria utilizând meditația

Cum să îți îmbunatățești memoria utilizând meditația

Scris de: Nedelcu Adina

A fost dovedit științific că meditația ajută la creșterea concentrării și la îmbunătățirea memoriei. Nu trebuie să folosești o meditație specifică pentru a îți ajuta memoria. Folosind orice meditație, cum ar fi meditația mindfulness, te învață să îți focusezi mintea. Când ești capabil să te concentrezi mai bine, ești mai capabil să întipărești conceptele din memoria ta pe termen scurt. Prin urmare, practicarea meditației te poate ajuta să îți dezvoți memoria pe termen scurt.

Metoda

1

Începutul

Începe astăzi

Începe astăzi. S-ar putea să fii surprins că nu este nevoie să practici meditația atât de mult timp pentru a începe să vezi efectele. Un studiu științific a examinat modul în care un grup de studenți au răspuns la meditație. Cu doar două săptămâni de practică de meditație (10 minute pe zi, plus 4 cursuri de 45 de minute pe săptămână), studenții și-au îmbunătățit semnificativ scorurile testului de admitere.

De fapt, unele studii arată că cel puțin patru zile de meditație pe săptămână îți pot îmbunătăți atenția și memoria.

2 Exersează des

Practicarea în fiecare zi este ideală. Dacă faci acest lucru, te va ajuta să lucrezi pentru a-ți spori memoria. De fapt, împărțirea acesteia pe parcursul zilei poate fi de ajutor, cum ar fi meditarea timp de 10 minute dimineața, 10 minute la prânz și 10 minute seara. Cu toate acestea, dacă descoperi că nu poți practica în fiecare zi, fă-o cât de des poți.

3 Exersează Mindfulness

Mindfulness este o parte a meditației, dar este, de asemenea, ceva ce poți încorpora în viața de zi cu zi. Mindfulness, cel mai de bază, înseamnă doar a fi atent. Cu alte cuvinte, ancorează-te în prezent mai degrabă, decât să îți lași mintea să alerge în altă parte.

  • De exemplu, când faci duș, oprește-te să te gândești la ziua următoare. În schimb, concentrează-te asupra a ceea ce simți când faci duș. Simți căldura apei pe pielea ta, cum se simte săpunul împotriva corpului tău.  Oferă atenție mirosului plăcut al săpunului sau al șamponului. Lasă-te să simți cu adevărat fiecare senzație.
  • Poți practica această tehnică oriunde. De exemplu, în timp ce speli vasele, ia-ți un moment pentru a te concentra cu adevărat pe ceea ce faci. Lasă-te să simți apa caldă pe pielea ta, greutatea unei farfurii în mâini. Pune toată atenția asupra curățării farfuriei, asigurându-te că este impecabilă.

4 Începe pas cu pas

Poate dorești să te arunci la a începe cu o meditație de o oră în fiecare zi. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu pot susține acest tip de practică atunci când nu au meditat până acum. Cel mai bine este să începi cu un timp mic și să lucrezi până la mărirea acestuia. Poți începe cu cel puțin trei minute pe zi.

Metoda

2

Învață să utilizezi meditația Mindfulness

1 Alege un loc unde să meditezi

Într-adevăr, poți medita oriunde, dar este bine să alegi un loc care să nu distragă atenția, mai ales atunci când ești începător. Oprește televizorul și îndepărtează-te de distragerile. Poți chiar să creezi un mic loc de meditație într-un colț al casei, cu o lumânare și ceva pe care îți place să te concentrezi

2 Așează-te comod

Poți sta pe un scaun sau pe podea. Depinde de tine. Cu toate acestea, asigură-te că ești relativ confortabil. Nu dorești prea multă presiune asupra unei părți a corpului, de exemplu. Încercă să stai drept, deși nu atât de mult încât să se simtă ca o încordare.

3 Linistește-te

Petrece câteva minute doar aducându-te în starea de spirit corectă. Concentrează-te pe lumânare, dacă asta ajută. Nu trebuie să fii complet concentrat, dar pe măsură ce îți simți mintea rătăcind, adu-o înapoi în pezent.

4 Concentrează-te asupra respirației

După ce te-ai liniștit, încercă să acorzi atenție doar respirației. Concentrează-te pe aerul care intră și iese. Nu trebuie să o schimbi. Mai degrabă, păstrează-ți atenția asupra ei, concentrându-te pe tine însuți. Atunci când mintea ta rătăcește, revin-o asupra respirației.

5 Continuă să te aduci înapoi

Cu cât stai mai mult, cu atât este mai probabil ca mintea ta să rătăcească. Este în regulă. De fapt este normal. Important este să recunoști că ai rătăcit și să îți muți din nou atenția. Încercă să etichetezi atunci când mintea ta rătăcește, cum ar fi să spui „gândire” în capul tău, și apoi să te concentrezi asupra respirației.

6 Încercă să respiri profund

Un mod simplu de a începe meditația este să încerci respirația profundă. Începe prin a pune o mână pe piept și o mână pe abdomen. Când respiri, ar trebui să observi abdomenul care se extinde mai mult decât pieptul, deoarece încerci să respiri cât mai profund. Efectuarea respirației cu ochii închiși te poate ajuta. Inspiră încet pe nas. Ține-ți respirația până numeri la șapte, apoi expiră pe gura pana numeri la opt.

Încercă să utilizezi cinci respirații profunde de fiecare dată când încerci această practică.

Asigură-te ca expiri complet.

Metoda

3

Îmbunătățește-ți abilitatea de a medita

1 Ia în considerare să urmerzi cursuri Meditație

Un curs poate să te facă să începi Meditația. În plus, dacă nu ai idee de unde să începi, un curs te va ajuta să gasești un punct bun de plecare.

Căută centre de meditație în zona ta. Unele școli de yoga oferă și cursuri de meditație.

De asemenea, poți găsi cursuri de meditație prin biblioteca ta sau pe internet, iar unele biserici oferă cursuri de meditație, în special cele care îmbrățișează alte tradiții.

2 Nu lăsa distragerea sa te facă anxios

Toată lumea este distrasă când meditează. La început, asta te poate face să te enervezi. Totuși, mai degrabă decât să te enervezi, încearcă doar să fii conștient de momentul când gândurile îți sunt în derivă și readu-le înapoi la meditație

3 Realizează, chiar și o mică meditație te poate ajuta

Adică s-ar putea să crezi că trebuie să meditezi în fiecare zi la o anumită oră pentru ca acesta să îți fie de folos. Cu toate acestea, dacă te încadrezi în această gândire, s-ar putea să te renunți pentru că nu ai reușit să meditezi câteva zile. Reține, chiar și o mică meditație te poate ajuta să îți îmbunătățești memoria. Prin urmare, încearcă să meditezi când poți, chiar dacă nu găsești timp să o faci în fiecare zi.

4 Încercă meditația ghidată

Dacă nu dorești să urmezi un curs, poți beneficia totuși de înțelepciunea celorlalți. Încercă să urmezi o meditație ghidată. Poți găsi multe online sau poți descărca aplicații gratuite. Persoana de la celălalt capăt te va îndruma, printr-un proces de meditație, ajutându-te să înveți cum să faci.

5 Schimbă modul cum meditezi

Nu trebuie să meditezi la fel de fiecare dată. De exemplu, unii oameni consideră că o meditație în mers este utilă. Fă o plimbare de zece minute, concentrându-te pe diferite senzații pe rând. Începe să îți simți corpul mergând, concentrându-te cu adevărat pe cum simți mișcările. Mergi mai departe la senzația de respirație. După aceea, concentrează-te cum simți aerul pe pielea ta, apoi încearcă să te gândești doar la ceea ce vezi și apoi la ceea ce auzi.

Te-a ajutat acest articol?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *