Cum să îți păstrezi energia pe parcursul zilei

Cum să îți păstrezi energia pe parcursul zilei

Scris de: Stoian George

Când zilele par scurte, dar solicitările sunt nesfârșite, este greu să îți menții nivelul de energie ridicat. Dacă ți se pare că nu îți menții energia pe parcursul zilei, poți face multe lucruri pentru a rămâne treaz. Începe ziua ridicându-te imediat ce alarma sună și expune-te la lumina soarelui. Mănâncă gustări sănătoase și bea multă apă pe parcursul zilei pentru a-ți menține nivelul de energie. Când simți că energia ta începe să scadă, fă ceva fizic sau încearcă o perioadă scurtă de meditație pentru a-ți stimula energia.

Partea

1

Începe ziua corect

1 Menține un program de somn

Corpul tău are un ritm circadian natural care se adaptează unui ciclu de somn / trezire obișnuit. Dacă te duci la culcare și te trezești aproximativ la aceeași oră în fiecare zi, îți va fi mai ușor să-ți menții energia pe parcursul zilei, deoarece dimineața te vei simți odihnit și reîmprospătat.

Chiar și în weekend, încercă să îți menții programul. Chiar și o mică abatere de la program poate afecta modul în care te simți.

2 Evită butonul de “Snooze”

Încercă să eviți tentația de a opta pentru câteva minute suplimentare de odihnă oferite de butonul de amânare. “Snooze”-ul te face să te simți mai obosit. În timp ce câteva minute suplimentare de odihnă pot fi tentante, somnul pe care îl obții este mai de o calitate scăzută.

Setează-ți alarma pentru perioada în care intenționezi să te trezești. Nu o seta mai devreme, astfel încât să o poți opri și să mai dormi.

Mulți oameni consideră că este util să își țină alarma într-un loc îndepărtat din camera. În acest fel, va trebui să te ridici și să o închizi. Acest lucru face mai dificil să amâni alarma pur și simplu.

3 Fă un duș rece

Este dovedit științific că dușurile reci eliberează dopamină în creier, ceea ce stimulează sistemul imunitar să funcționeze și te ajută să începi ziua. Mai mult, vine și cu o mulțime de beneficii pe termen lung pentru sănătate atunci când sunt implementate în rutina ta.

4 Expune-te imediat la lumină naturală

Lumina soarelui are un efect stimulant asupra creierului, deoarece îi reamintește corpului tău că e dimineață. Încercă să te expui la lumina soarelui imediat ce te trezești dimineața. Acest lucru îți va oferi un impuls energetic la începutul zilei.

Dacă este posibil, menține jaluzelele deschise în dormitor. Acest lucru te va asigura că ești expus la lumina soarelui de calitate imediat ce soarele răsare dimineața.

Dacă te trezești înainte de răsăritul soarelui, încearcă să investești într-o lampă de calitate, care simulează lumina soarelui. Acest lucru poate avea un efect similar asupra creierului tău.

5 Consumă o cantitate mică de cofeină

Cantitățile mari de cofeină îți pot provoca mai târziu. Cu toate acestea, consumul unei cantități mici de cofeină devreme dimineața îți poate oferi un impuls energetic pentru ziua ce urmează.

Bea o singură ceașcă de cafea sau ceai dimineața. Acest lucru te va face să te simți mai alert în cursul zilei. Începând ziua simțindu-te grozav poate afecta nivelul de energie pentru restul zilei.

Partea

2

Mănâncă și hidratează-te corect

1 Mănâncă un mic dejun sănătos

Un mic dejun energizant iți poate ajuta corpul să mențină energia pe tot parcursul zilei. Mănâncă întotdeauna micul dejun la scurt timp după trezire. Optează pentru un mic dejun sănătos, care te va lăsa să te simți energic și reîmprospătat.

Alege un mic dejun care conține carbohidrați sănătoși și proteine de înaltă calitate, deoarece acestea îți ajută organismul. De exemplu, o felie de pâine integrală de grâu cu două ouă.

Deoarece organismul necesită multe porții de fructe și legume pentru a funcționa, încercă să aveți o porție de fructe sau o de legume la micul dejun.

2 Bea apă toată ziua

Deshidratarea te poate lăsa să te simți ușor amețit, deci nu neglija aportul de apă. Încercă să bei un pahar de apă la fiecare mesa și să bei apă pe tot parcursul zilei. Ține mereu o sticlă de apă lângă tine și ia periodic câte o gura de apa.

3 Optează pentru proteine sănătoase

Ar trebui să mănânci proteine la fiecare mesa și să ai câte o gustare pe parcursul zilei. Proteinele sunt un combustibil excelent pentru organism, deoarece te mențin puternic și energizat. Cu toate acestea, genul de proteine alese de tine contează.

Pentru carne, alege surse precum carnea slabă și pește în timpul meselor.

Poți gusta, de asemenea, surse vegetale de proteine cum ar fi nuci, lactate cu conținut scăzut de grăsimi și iaurt.

4 Alege carbohidrati sănătoși

Mulți oameni considera carbohidrații dăunători. Cu toate acestea, corpul tău are nevoie de carbohidrați pentru a-și menține energia. Carbohidrații rafinați, precum pâinea alba, îți pot diminua energia. Cu toate acestea, carbohidrații sănătoși și complexi te pot ajuta să îți menții energia pe tot parcursul zilei.

Citește etichete nutriționale. Optează pentru carbohidrații care conțin multă fibră.

Optează pentru cereale integrale și grâu integral.

5 Ia gustări inteligente pe parcursul zilei

Ține gustări la îndemână pentru momentele când simțiți foame sau energie redusă. Snacking-ul sănătos te poate ajuta cu un impuls de energie atunci când este necesar, ceea ce te poate ajuta să menții o energie mare pe tot parcursul zilei.

Iaurturile, fructele, legumele și nucile mixte sunt opțiuni excelente pentru gustări sănătoase.

Trebuie să eviți gustările cu conținut ridicat de zahăr sau să consumi alimente extrem de procesate. Este puțin probabil ca aceste tipuri de gustări să îți ofere un impuls energetic.

Partea

3

Gestionarea depozitelor de energie

1 Mișcă-te pe tot parcursul zilei

Statul așezat prea mult timp poate cauza oboseală. Perioadele scurte de exerciții fizice pot stimula corpul și îți permit să te simți mai energic pe parcursul zilei.

Încercă să faci puțină mișcare, cum ar fi să faci o scurtă plimbare, când energia începe să coboare.

Fă un antrenament regulat în fiecare zi. Dacă mergi mereu la sală după muncă, s-ar putea să te simți mai înviorat când te întorci acasă.

2 Petrece timp la soare

Expunerea la lumina soarelui în timpul zilei poate fi incredibil de stimulantă. Dacă te expui la lumina soarelui cel puțin 30 de minute pe zi, te vei simți mai energic.

Cel mai bun moment pentru a obține lumina soarelui este între 10:00 și 14:00.

3 Meditează cu fiecare ocazie

Meditația poate scădea stresul, care tinde să epuizeze energia.

Nu trebuie să dedici 20 de minute complete pentru a medita de fiecare dată când te simți stresat. Procesul poate fi la fel de simplu precum închiderea ochilor timp de 3 minute și acordarea atenției respirației și senzațiilor fizice. Acest lucru te poate ajuta să redirecționezi gândurile către prezent, eliminând gândurile stresante care te scurg de energia.

Sfat de la experți: Încercă să meditezi după-amiaza când energia ta scade. James Brown, profesor de meditație, spune: “Puteți să vă alimentați foarte mult din meditație și este o modalitate foarte bună de a trece peste această încetinire care se întâmplă după-amiaza. Pentru un lucru, nu vă veți umple sistemul cu cofeină sau adrenalina pentru a trece peste acea senzație de oboseală, iar somnul tău nu va fi stricat. Singurele persoane pe care le cunosc și mi-au spus „Sunt cel mai creativ și colaborativ la 17:30” sunt persoane care au meditat la 15:00.”

Te-a ajutat acest articol?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *