Cum să Recunoști si sa Depistezi Coronavirus (COVID-19)

Cum să Recunoști si sa Depistezi Coronavirus (COVID-19)

Scris de: Ivan Andrei

Cu rapoarte despre noul coronavirus (SARS-CoV-2, care provoacă boala COVID-19, numită anterior 2019-nCoV) care domină sectorul de știri, este posibil să îți faci griji că te îmbolnăvești. Deși este adevărat că noul coronavirus se răspândește pe tot globul, nu trebuie să îți faci griji cu privire la contractarea acestuia. Cu toate acestea, este important să iei în serios simptomele dacă ai impresia ca poți fi bolnav. Dacă ești ingrijorat că ai coronavirus, rămâi acasă și contactează medicul pentru a afla dacă ai nevoie de tratament.

Metoda

1

Urmărirea simptomelor

1 Verifică dacă există simptome respiratorii, cum ar fi o tuse. Deoarece coronavirusul este o infecție respiratorie, o tuse, cu sau fără mucus, este un simptom comun. Cu toate acestea, o tuse ar putea fi și un simptom al alergiilor sau al unei infecții respiratorii diferite, așa că încercă să nu îți faci griji. Apelează medicul dacă consideri că tusea ar putea fi cauzată de coronavirus.

Ia în considerare dacă ai fost în jurul unei persoane bolnave. Dacă acești oameni sunt în mod clar bolnavi, încercă să stați departe de ei.

Dacă tușești, păstrează distanța de persoanele care au sistemelul imunitar scazut sau au riscuri mari de complicații, cum ar fi cei peste 65 de ani, nou-născuții, copiii, femeile însărcinate și cei care se află în imunosupresoare.

2 Ia-ți temperatura pentru a vedea dacă ai febră. Întrucât febra este un simptom frecvent al coronavirusului, verifică întotdeauna temperatura dacă ești îngrijorat că ai contractat virusul. O febră de peste 38° C ar putea fi un semn că ai coronavirus sau o altă infecție. Dacă ai febră, sună medicul pentru a discuta despre simptomele tale.

Dacă ai febră, probabil că ești contagios, evită contactul cu alte persoane.

3 Cere asistență medicală dacă ai probleme de respirație. Coronavirus poate provoca probleme de respirație, care este întotdeauna un simptom grav. Contactează imediat medicul sau cere îngrijiri medicale de urgență dacă ai dificultăți în respirație. Este posibil să ai o infecție gravă, cum ar fi coronavirus.

Este posibil să ai nevoie de tratamente suplimentare pentru problemele de respirație, așa că ia legătura întotdeauna cu medicul pentru simptome ale respirației.

Sfat: focarul de COVID-19 din 2019 care a început în China provoacă pneumonie la unii pacienți, deci nu ezita să contactezi medicul dacă ai probleme cu respirația.

4 Recunoaște durerea în gât și curgerea nasului ca semne ale unei infecții diferite. Deși coronavirusul este o infecție respiratorie, nu provoacă de obicei o durere în gât sau un nas care curge. Cele mai frecvente simptome sunt tuse, febră și greutatea la respirație. Alte simptome ale unei infecții respiratorii indică probabil că ai o altă boală, cum ar fi răceala comună sau gripa. Consultă-te cu medicul pentru a fi sigur.

Metoda

2

Obținerea unui diagnostic oficial

1 Apelează medicul dacă suspectezi că ai coronavirus. Spune medicului că ai simptome și întrebă dacă trebuie să participi la o examinare. Medicul îți poate recomanda să stai acasă și să te odihnești. Cu toate acestea, ți-ar putea cere să te prezinți pentru o testarea de laborator, pentru a confirma o posibilă infecție cu coronavirus. Urmează instrucțiunile medicului pentru a te recupera și a nu răspândi infecția.

Reține că nu există medicamente pentru coronavirus, deci medicul nu îți poate prescrie un tratament.

Sfat: spune medicului dacă ai călătorit recent. Acest lucru îi poate ajuta să stabilească dacă simptomele tale pot fi cauzate de coronavirus.

2Încercă să faci un test de laborator pentru coronavirus dacă medicul îți recomandă acest lucru. Medicul poate face un tampon nazal al mucusului sau un test de sânge pentru a verifica existența unei infecții. Acest lucru îi va ajuta să excludă alte infecții și, eventual, să confirme coronavirusul. Permite medicului să ia un tampon nazal sau o probă de sânge, astfel încât să poată face un diagnostic corect.

Obținerea unui tampon nazal sau a unei probe de sânge nu ar trebui să doară, dar este posibil să prezinți un anumit disconfort.

3Urmează un tratament medical de urgență dacă ai dificultăți în a respira. Încercă să nu îți faci griji, dar o infecție gravă cu coronavirus poate provoca complicații, cum ar fi pneumonia. Dacă ai probleme cu respirația, mergi imediat la medic, la un centru de îngrijire de urgență sau la o cameră de gardă. Dacă ești singur, solicită ajutor pentru a ajunge în siguranță.

Problemele de respirație ar putea fi un semn că ai complicații, iar medicul te poate ajuta să obții tratamentul de care ai nevoie.

Metoda

3

Tratarea coronavirusului

1 Rămâi acasă pentru a nu risca să infectezi pe alții. Dacă ai simptome respiratorii, este posibil să fii contagios. Fă-ți casa confortabilă în timp ce te recuperezi de boală. În plus, spune-le oamenilor că ești bolnav, astfel încât ei nu te vor vizita.

Dacă mergi la medic, poartă o mască pentru a preveni răspândirea virusului.

Consultă-te cu medicul pentru a afla când este în siguranță să te întorci la rutina normală. Poți fi contagios până la 14 zile.

2 Odihnește-te, astfel încât corpul tău să se poată recupera. Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru tine este să te odihnești și să te relaxezi în timp ce corpul tău combate infecția. Întinde-te pe pat sau pe canapea. În plus, păstrează o pătură cu tine în caz că îți este frig.

3 Ia medicamente pentru reducerea durerii și a febrei. Coronavirusul provoacă adesea dureri corporale și febră. Din fericire, va fi de ajutor un medicament precum ibuprofenul (Advil, Nurofen), naproxenul (Aleve) sau acetaminofenul (Tylenol). Consultă-te cu medicul pentru a te asigura că este sigur să iei un calmant vândut fără rețetă. Apoi, ia medicamentul conform indicațiilor.

Nu oferi aspirină copiilor sau adolescenților sub 18 ani, deoarece poate provoca o afecțiune potențial fatală numită Sindromul Reye.

Nu lua mai multe medicamente decât scrie pe eticheta, chiar dacă nu simți efectul medicamentului.

4 Utilizează un umidificator pentru a calma căile respiratorii și a subția mucusul. Probabil că vei avea drenaj de mucus și te poate ajuta un umidificator. Aburul din umidificator îți va umezi gâtul și căile respiratorii, ceea ce poate ajuta mucusul.

Urmărește instrucțiunile de pe umidificatorul tău pentru a-l utiliza în siguranță.

Spală bine umidificatorul cu apă și săpun între utilizări, astfel încât să nu ajungi în mod accidental la mucegai.

5 Consumă multe lichide pentru a îți ajuta corpul să se vindece. Lichidele ajută corpul să lupte împotriva infecției și să îți subțieze mucusul. Bea apă, apă caldă sau ceai pentru a te ajuta să te mențiții hidratat. În plus, mănâncă supe pentru a-ți crește aportul de lichide.

Lichidele calde sunt cel mai bun pariu și pot ajuta, de asemenea, la calmarea durerii în gât. Încercă apa fierbinte sau ceaiul cu lămâie și o lingură de miere.

Te-a ajutat acest articol?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *