Cum să te relaxezi cu ajutorul picturii pe numere

Cum să te relaxezi cu ajutorul picturii pe numere

Scris de: admin

Pictura este o modalitate excelentă de a-ți stimula creativitatea și de a te relaxa într-un mod foarte plăcut. Dacă ai răbdare și ești pasionat de pictură, fără a manifesta un talent specific în domeniul artei, primul pas pe care îl poți face este să începi a picta tablouri pe numere.

Pictura pe numere este o activitate foarte captivantă în zilele noastre, marcate de stresul cotidian în care plutim. Atunci când primești setul de picturi pe numere, ai tot ce îți trebuie ca să te apuci imediat de treabă. Dar care sunt pașii pe care ar trebui să-i urmezi?

Iată câteva direcții care te vor ajuta să pictezi pe numere și să scapi de toate grijile.

Explorați acest articol

Partea

1

Primii pași

1 Alege-ți  kitul de pictură pe numere dorit

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să-ți alegi din multitudinea de picturi un desen care îți place și te inspiră. Kiturile sunt disponibile online pe Daretopaint.ro în modele diferite și tematici variate: animale, plante, peisaje din natură, personaje de desene animate etc.

2 Pregătește zona de lucru

Găsește o masă pe care o poți folosi strict pentru pictură, eventual poți înfășura o masă cu ziare vechi pentru a o proteja.  Zona de lucru ar trebui să fie un spațiu confortabil în care să îți dorești să petreci cât mai mult timp. Alege o zonă care primește multă lumină naturală. Dacă vei lucra seara sau nu ai acces la o lumină foarte bună, este recomandat să ai o lampă puternică de birou. Asigură-te că abajurul lampei este alb pur, acest lucru va face ca lumina să fie cât mai potrivită.

3 Pregătește o cană cu apă și niște șervețele curate pentru curățarea periilor

Aranjează-ți vopselele, periile și apa. Odată ce ai început să pictezi, nu vei dori să te oprești și să cauți provizii. Păstrează-le aproape de pictură, dar totodată rezervă-ți suficient spațiu pentru o manevra cât mai confortabil.

Dacă ești dreptaci, aranjează-ți paletele, periile și recipientele de apă pe partea dreaptă a biroului, cu prosoapele de hârtie și alte echipamente pe partea stângă. Inversează ordinea dacă ești stângaci. Pune periile pe un prosop de hârtie atunci când nu le folosești. Nu lăsa niciodată periile în recipientele de apă. Acestea se vor deforma și poți din aceasta cauză distruge vârfurile pensulelor. Ar fi bine să folosești o cană curată din care nu bei ceai/ cafea, care mai apoi să poată fi spălată cu ușurință.

4 Exersează cu pensula și culorile

Dacă e prima dată când pictezi, învață să folosești o pensulă, să o cureți și să o îngrijești cum se cuvine. Înainte de a avansa pe pânza de pictură, încearcă pensula pe o hârtie simplă. La fel procedează și cu vopselele. Ia câte puțină culoare și încearcă să faci linii lungi și uniforme, apoi încearcă să desenezi alte forme pentru a vedea și a simți cum interacționează trio-ul format din pensulă, vopsea și hârtie.

5 Ai grijă la detalii

Verifică informațiile de pe kitul de pictură și respectă indicațiile. Vezi dacă toate culorile corespund numerelor de pe pânză. Acest lucru trebuie să fie marcat clar pe recipientele de vopsea.

Deschide primul recipient de vopsea și vopsește fiecare zonă marcată cu acel număr. Încearcă să utilizezi culorile deschise și abia apoi pe cele mai întunecate, din motiv că o eroare de culoare deschisă va putea fi acoperită cu ușurință de o vopsea mai întunecată, nu și invers

După ce urmezi toți acești pași, nu-ți rămâne decât să uiți de stres și să dai frâu liber imaginației și creativității și să te bucuri de terapia prin artă cu ajutorul picturilor pe numere.

Te-a ajutat acest articol?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *