Cum să-ți cureți și să-ți păstrezi bijuteriile din argint mai mult timp

Cum să-ți cureți și să-ți păstrezi bijuteriile din argint mai mult timp

Scris de: admin

În zilele noastre, este puțin probabil să existe femeie care nu are în garderoba proprie bijuterii de argint, fie că e vorba de cercei, brățări, inele sau coliere. Argintul este un metal versatil, cu o strălucire gingașă din care se confecționează multe bijuterii argint frumoase, pe placul și în stilul femeii moderne.

Argintul este, de asemenea, destul de fragil în comparație cu alte metale și necesită o atenție sporită. Poate fi un pic intimidant să încerci să cureți bijuterii de argint în condiții casnice, deoarece sunt accesorii extrem de delicate. Însă, s-a demonstrat că nu trebuie să fii profesionist sau să folosești instrumente scumpe pentru a-ți curăța argintul chiar la tine acasă.

Explorați acest articol

Partea

1

Tips&Tricks

1 Fă-le bijuteriilor tale din argint o baie de sare

Pentru aceasta este nevoie să torni aproximativ 2 căni de apă fierbinte într-un vas – atât cât să acopere bijuteriile. Această metoda funcționează ca un produs de curățare delicat care îndepărtează eroziunile fără a fi prea dur cu argintul. O baie de sare ar trebui sa îndepărteze eroziunile de pe bijuterii într-un timp foarte scurt.

Dacă vrei să cureți mai multe bijuterii simultan, vei avea nevoie de mai multă apă. În schimb, dacă bijuteriile au aplicate pietre prețioase, asigură-te că nu vor fi afectate de scufundarea într-o soluție de apă sărată. Această soluție este delicată cu majoritatea pietrelor, dar dacă ai niște bijuterii foarte fine și pietrele prețioase sunt scumpe, este mai bine să le dai spre curățare unui profesionist.

2 Cumpără o soluție specială de curățat argintul

Dacă bijuteriile au fost purtate mult timp fără a fi curățate periodic, este posibil ca o baie simplă de sare să nu fie suficientă pentru a îndepărta impuritățile. Soluțiile de curățare a argintului special formulate sunt cea mai sigură opțiune pentru lustruirea și curățarea bijuteriilor, mai ales dacă ai de-a face cu o antichitate sau o piesă care are modele complicate gravate în ea.

Folosește soluția conform indicațiilor de pe ambalaj sau prospectului și curăță bijuteriile delicat cu ajutorul unui prosop moale. Aplică doar mișcări liniare, de tip „înainte-înapoi” pentru a evita formarea zgârieturilor pe suprafața bijuteriilor din argint.

3 Depozitează corect bijuteriile de argint

Dincolo de curățarea atentă și delicată a bijuteriilor, cel mai bun mod de a-ți păstra argintul este să îl depozitezi corect. Asigură-te că fiecare bijuterie este complet uscată înainte de a o pune la locul ei. Poți cumpăra pungi speciale pentru depozitarea bijuteriilor din argint care să le împiedice să se murdărească. De cele mai multe ori, bijuteriile din argint vin însoțite de o cutie specială în care le poți depozita atunci când nu le porți.

Te-a ajutat acest articol?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *