Despre Dascalia

The perfect choice for your next project

Despre Dascalia

Dascalia este o platforma de experti (dascali) din diferite domenii care promoveaza si contine articole care te pot ajuta sa iti dezvolti abilitatile de care ai nevoie in viata personala si profesioanala.

Ce face cu adevarat blogul Dascalia sa fie diferit de celelalte din sfera sa este modul cum prezinta informatia. Modul accesibil si structurat de a prelua informatia si a o pune in practica face ca blogul Dascalia sa fie unul dintre cele mai interesante si user friendly bloguri.

De ce credem ca Dascalia e cel mai bun? Pentru că ne-am propus să vă oferim cele mai utile ghiduri si instrucțiuni despre lucruri concrete. Fara teorie, fara “apa”.

Nu ne oprim aici. Îmbunătățim constant articolele noastre. Monitorizăm feedback-ul pe care cititorii îl lasă la fiecare articol. Dacă un articol este corect, dar de neînțeles, îl rescriem. Dacă vizualurile noastre nu simplifică contentul, le redesenăm. Un articol pe Dascalia se schimba de cateva ori pe an. Il imbunatatim continuu.

Dascalia.ro nu este doar munca unei singure persoane, reprezinta efortul combinat al multora. Voluntari, echipa de design și peste 30 de experți acreditați lucrează și refac continuu articole până când sunt cele mai utile și mai fiabile ghiduri de instruire de pe web.

Dascălii  Noștri

Andrei Ivan

Profesor Universitar Medicina Interna


Andrei Ivan este Profesor Universitar la  Universitatea de Medicină si Farmacie "Carol Davila" din București.  A terminat studiile in anul 2007 si a decis sa meargă in Franța pentru a profesa ca și Medic Generalist. În anul 2014 s-a întors în România și a decis să împartășească eperiența cumulată în Franța și cu studenții

Marian Sandu

Admin


Marian activează in domeniul IT și este pasionat de știință. S-a alăturat echipei Dăscalia din luna martie 2020 si se ocupă atât de scrierea articolelor și corectarea acestora cât și de menținerea unei legături strânse cu Dascălii noștri pentru a se asigura că datele publicate sunt reale și actualizate.

Motivul pentru care Marian s-a alăturat echipei Dăscalia este că dorește să le ofere oamenilor  informații utile și de calitate.

 

 

Alexandru Matei

Virusolog


Alexandru este virusolog și lucrează la Institutul de Virusologie din Cadrul Academiei Române.  Situația actuala și anume Pandemia generată de Coronavirus (COVID19) este una extrem de delicată și pentru profesioniștii din domeniu, de aceea a ales să împătășească cu noi cele mai importante și utile informații.

Camelia Bunea

HR Manager


Camelia este HR Manager în cadrul unei multinaționale din București.  Este pasionată de interacțiunea cu oamenii, de aceea a ales această carieră și spune că dorește sa le ofere agajaților un mediu pe care-l pot considera a doua casă. A ales să fie unul dintre Dascălii noștri deoarece consideră prin sfaturile sale poate schimba atât atitudinea angajaților față de copanie, cât și atitudinea angajatorilor față de angajați.

 

George Stoian

Nutriționist


George consideră că Nutriția este cel mai important element cand vine vorba de o viață sănătoasă. El ne-a transmis că mulți oameni nu sunt încă conștienți de cât de importantă este o dietă sănătoasă și care sunt beneficiile acesteia. De aceea dorște ca prin informațiile pe care le va transmite în articolele sale cititorii să înteleagă importanța nutriției și să opteze pentru un stil de viață mai sănatos.

Stefan Grigore

Chimist


Stefan activează în domeniul Chimiei de 32 de ani. Crede că oamenii trebuie să acorde o atenție mai mare acestui domeniu și cum îi place să spună "Să înțeleagă că totul din jurul lor este Chimie".

Daniela Molea

Kinetoterapeut


Daniela este Kinetoterapeut din anul 2014. A ales această specializare deoarece în adolescență a suferit un accident la un picior și a avut nevoie de o perioadă lungă de recuperare. În acea perioadă a fost foarte impresionată de mediul care a îndrumat-o și de modul cum a fost tratată, astfel a urmat o facultate de specializare.

A acceptat provocarea noastră și a decis să împartășească cu noi metode despre cum ne putem menține sănatatea fizică sau despre cum ne putem recupera în urma unor accidentări.

 

Nedelcu Adina

Psiholog


Adina activează în domeniul Psihologiei din anul 1995.  Majoritatea pacienților care au apelat la serviciile terapeutice în momente dificile au reușit să treacă cu brio și să-și schimbe viețile.

Din aprilie 2020 a devenit membru Dascălia și ne ajută sa vă prezentăm cele mai bune tehnici prin care vă puteți îmbunăți viața

Tiberiu Oprea

Facebook Ads Specialist


Pasiunea pentru marketing am descoperit-o relativ târziu, dupa ce am cochetat câțiva ani cu ingineria. Am avut puterea să o iau de la capăt și să încep ceva nou, iar acum dupa aproape 4 ani de marketing pot spune că nu regret deloc decizia pe care am luat-o.

Îmi place să fiu întoteauna la curent cu tot ce este nou, să testez și să optimizez rezultatele astfel încât toate campaniile pe care le gestionez să fie profitabile.

Ingineria m-a ajutat totuși să am o gândire strategică și bine structurată, astel că orice provocare pe care o întâlnesc o transform în oportunitate de dezvoltare.

Smaranda Nistor

Google Ads Specialist


De mică mi-a plăcut crafting-ul pentru că era cea mai relaxantă metodă prin care puteam să dau frâu liber imaginației, dar în acelați timp să păstrez rigoarea atenției la detalii. Nici la scoala nu am fost sigură dacă îmi plăcea mai mult să scriu compuneri sau să îmi testez limitele cu problemele la matematică. Nu m-am considerat indecisă, ci mai degrabă am transformat asta intr-un avantaj. Și iată, acum mă folosesc în fiecare zi de acest privilegiu.

Am absolvit facultatea de Relatii Economice Internaționale (modul Engleză) în cadrul Academiei de Studii Economice și am continuat cu masterul de Comunicare de Afaceri (modul Engleza) în cadrul aceleiași facultăți. A fost o perioadă intensă pentru mine, atât de invațare, cât și de dezvoltare personală. Am obținut o bursa de studiu în Portugalia. La intoarcerea în țara am urmat programul Online Marketing Academy – Powered by Google Romania, urmat de cursul „Tehnici de actorie în business” în cadrul Actelier. Așa am luat startul în calătoria Adwords PPC.

Andreea Petrea

Editor


Pasiunea pentru jurnalism mi-am descoperit-o în liceu când am ajuns la concluzia că știrile pe care le citeam nu aveau o esență iar majoritatea subiectelor nu erau dintre cele mai reușite.

Am ales să urmez facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicației din cadrul Universității București cu dorința de a ajunge să le ofer oamenilor informații de calitate.

Rezonez cu ideile prezentate pe site-ul Dăscalia și astfel am ajuns să le accept provocarea de a fi Editor.

Octavian Stoica

Facebook ADS Junior


Mereu am simțit nevoia de a practica un job în care să mă implic din punct de vedere creativ.

Am început să-mi descopăr pasiunea pentru marketing din timpul facultății când am și decis să aleg acest domeniu pentru lucrarea de licență.

Aventura profesională mi-am început-o în domeniul HR-ului optând pentru recrutare, însă după o perioadă de doi ani mi-am dat seama că nu era chiar un domeniu potrivit pentru mine.

În prezent am reușit să mă întorc la pasiunea descoperită în timpul facultății și lucrez în domeniul marketingului.

Am acceptat provocarea de a scrie pentru Dăscălia, deoarece doresc să ofer oamenilor informații importante care le pot ușura munca și viața.

Andreea Toma

Web/Graphic Designer


Pasiunea pentru lucrurile tehnice, m-a făcut sa aleg job-uri spre care se îndreaptă mai mult barbații.

Din liceu am ieșit cu o calificare putin mai neobișnuita; aceea de tehnician poligraf, iar facultatea m-a lăsat rece.

Am ales sa urmez câteva cursuri care m-au făcut sa-mi dezvolt diferite abilități.

Primul curs a fost de barman, pentru perioada de tinerețe agitata; următorul, de grafica publicitara, pentru perioada de după agitație; și un altul de editare video, pentru perioada nedeterminata.